Kedves Apukák, Drága Gyermekek!

Megállíthatatlanul robogunk május első vasárnapja felé, amelyről sokatoknak csak a vasárnapi ebéd utáni félálomban ugrik be, hogy talán valami nemzeti ünnep. Vagy valakinek a névnapja.
Szerencsére két hete sokkal könnyebbé vált a dolgotok, hiszen már a hét eme utolsó napján is módotokban áll leugrani a plázába, amikor a neten szörfözve feltűnik a szalagcím: Ma ünnepeljük az édesanyákat!

Nos, amennyiben tényleg az utolsó pillanatra hagynátok az akciós hatos csomag muskátlitő beszerzését, tekintsétek tárgytalannak ezt a bejegyzést. Ha viszont egy kicsit előbb kezdtek el azon mélázni, mivel is szerezhetnétek egy kis örömet a fáradt pillantású anyának, következzék néhány igazán szívet melengető ajándékötlet (a hatos csomag muskátlitövön kívül):

5 alkalmas bébiszitter bérlet

Ezzel két legyet üthettek egy csapásra:
-Öt kitűnő alkalmatok nyílik meglepetés programokat szervezni anyunak. A meglepetés program azt jelenti, hogy nem anyának kell kitalálnia, leegyeztetnie, megszerveznie, főzni rá, majd új időpontot kérnie, illetve visszaváltania a jegyeket.
- Nem szükséges anyának végtelen lelkiismeret-furdalással küzdenie, amikor másra bízza szeretett magzatait, hiszen egyszerűen kész helyzet elé van állítva: ki van fizetve a dadus, nincs mese, el kell tölteni egy felnőtt estét, különben kárba vész a lóvé!

Félévre előre kitalált hétvégi menüsor

Minden háziasszony és anyuka mumusa a péntek déltől egyre égetőbbé váló kérdés: mit főzzek hétvégén? Azonban tévednek azon apukák és gyermekek, akik azt hiszik, ezzel csak őket lehet kikergetni a világból. Ez a kérdés az anyukák agyvizét is képes felforralni, ráadásul a válaszok is meglehetősen siralmasak. Higgyétek el, nem okoz feledhetetlen pillanatokat nyolcvanharmadszor is rakott krumplit alkotni. Az előre kitalált hosszú távú menüsorral azonban a pénteki tépelődés is megelőzhető és az ismétlés lélekromboló hatása is kisebb (tekintve, hogy ha le kell írni, csak feltűnik a családtagoknak, hogy mindig ugyanazt vetik papírra).

Megjelenés a fogadóórán/szülői értekezleten

A kedves jó édesapák hatalmas terhet vehetnek le az anyukák válláról, ha magukra vállalják a soron következő fogadóórán való részvételt, amelyen arról kell meggyőzni a matektanárt, hogy a gyermek nem személyes ellenszenv miatt írja a harmadik egyes dolgozatot, hanem azért, mert zenésznek készülvén olyan távol áll tőle a kétismeretlenes egyenlet, mint Arisztotelésztől a heliocentrikus világkép. (Nyugodtan lehet használni a Makó Jeruzsálemtől kifejezést is.)

Ezer éve halogatott feladatok elvégzése

Óriási meglepetés tud lenni anyák napján, ha olyasmivel szembesülhet anyuka, amit álmában sem mert remélni. Például:
- kicserélődött az a villanykörte, amit még az asztal tetejéről sem ér el,
- megjavítódott az az asztalfiók, ami hónapok óta betolhatatlan,
- megszerelődött a karácsony óta félig leeresztett állapotban ragadt redőny és
- elpakolódott az udvarról az "egyszer még jó lesz valamire " felkiáltással odahelyezett hajdani tévéállvány.

De, tudjátok mit, Drága Édesapák és Gyermekek? Egy hatos csomag muskátlitő is remek lesz...