9e32941ad38eb49d7a6af37819aa3a0e.jpg

Kedves Negyvenes Barátnéim!

Olvastátok, hogy a kies oroszországi Nyizsnyevartovszkban betiltották a jógát? Nagyon is jó okuk volt erre a hatóságoknak: rájöttek, hogy a jógának "okkult karaktere" van, így pedig "új vallási kultuszok és mozgalmak táptalaja" lehet.
Szerintem épp itt volt az ideje, hogy valahol végre lerántsák a leplet a szörnyű kórságról, az alattomos búvópatakként előretörő boszorkányságról, erről az úgynevezett jógáról!

De nem lenne érdemes itt megállni és győzelmi tort ülni eme szerény győzelem felett. Javaslom, gondoljuk végig, melyik mozgásforma lehet még ugyanilyen ártalmas és indítsuk el a betiltásra vonatkozó javaslatunkat! Íme, a negyvenesek petíciója az egyes sportágak ellen.

Aerobik

Könnyedén belátható, hogy ez az ugrabugrálásra buzdító, feszülős szerkóban végzett fertelem közröhej tárgyává silányítja a jobb sorsra érdemes negyveneseket. Különösen azt a formáját kéretik betiltani, amelyben mellém állhat egy 21 éves bombázó. Ez utóbbi teremtmény felé irányuló férfiúi nyálcsorgatás pedig tulajdonképpen maga az egyenlőtlen bánásmód. Betiltani!

Úszás

Hát kell-e bárkinek magyarázni, hogy a vízben végzett mozgással járó öltözék (néven nevezve: fürdőruha) a hátrányos megkülönböztetés melegágya? Bizony, ezt bármely negyvenes csaj megerősítheti. Ugyanis hiába élek törvény adta lehetőségeimmel (úgy mint szivacsbetét, páncélozott melltartó, jelentékeny redők a hasi részen, vagy éppen az olyan magasan szabott alsó, hogy a hónaljnál végződik), mégsem az én hátúszásom csodálják, hanem a mellettem kutyában tempózgató sellőjét. Betiltani!

Labdajátékok

Ha van igazán kitiltandó sport a világon, az minden olyan küzdelem, amit labdával végeznek. Egyrészt ugye megalázó, amikor még a pöttyöst sem tudom elkapni a játszótéren. Másrészt a "labdajátékok" célja kifejezetten szexuális jellegű: bejuttatni egy gömböt egy arra teljességgel felkészületlen lyukba/kapuba/kosárba. Ugye, hogy ugye? Harmadrészt sosem fogom kiheverni azt a rémes pillanatot, amikor hatodikban ismételten a kosárlabda mellé nyúltam és a 8-10 kilós sportszer (nekem legalábbis annyinak tűnt) belepréselte a szemüvegemet az arcomba. Betiltani!

Futás

Egyenlőtlen és teljességgel öncélú küzdelem. Hát van valami értelme poroszkálni a sportpályán, az erdőben, az utcákon, amikor mindig van valaki, aki úgyis megelőz? Egyébként is: nem az út maga a cél? (Függetlenül attól  hogy pont ez a szó (cél) szerepel a versenyek befutójánál.) Kit érdekel, hogy hány óra alatt futom a 800 métert? Betiltani!

Technikai sportok

Nem tudok vezetni, beoltottak célzás ellen, a jobb kezemet úgy tudom megkülönböztetni a baltól, hogy reggelente rárajzolok egy J betűt. (Onnan tudom, hogy melyikre kell J betűt rajzolni, hogy megfigyelem, melyikben fogom a kanalat.) Hát, kell ennél több érv? Betiltani!