funny-couples-_17.jpg

Asszonyok, lányok, hölgyeim!

Nyilván mindenki rákattintott már a legmegbízhatóbb női magazinok legmegbízhatóbb irányt mutató írásaira, amelyeket a következő képletben lehetne összefoglalni:
X jel, hogy az Y-od Z-t művel veled.
Értelmezés:
X= egy szám 3-tól kb. 120-ig
Y= barátnőd, főnököd, de leginkább a pasi az oldaladon
Z= szeret / nem szeret / szívből / igazán / ki akar rúgni

Nos, most erre a képletre szorítkozva igyekszem felvillantani 40 év tengernyi tapasztalatát és megosztani veletek azt a 7 tuti biztos jelet, amely arra utal, hogy érdemes lenne végiggondolni a kapcsolatotokat. Tehát, honnan is sejthetjük, hogy esetleg, talán, véletlenül nem a megfelelő pasi mellett sátoroztunk le?

1. Öt év után sem mutat be a szüleinek
Ebben az esetben két verzió van. Ha a szülők vállalhatatlanok, az arra utalhat, hogy a pasink függőségei és/vagy kirohanásai nem a véletlenek összjátékának köszönhetőek. Ha minket tart vállalhatatlannak a szülei előtt, akkor miről beszélünk?

2. Mind a h, mind a gy betűs szavak hiányoznak a szótárából
Oké, lehet, hogy az sz betűst kimondta, vagy legalábbis a mi vallomásunkra annyit dörmögött, hogy "én is", de ahányszor a barátnők házassága, netán gyermekvállalása kerül szóba, azonnal fokhagymakoszorút akaszt a nyakába és ijedten keresztet mutat az ujjaival.

3. "Őszintén" válaszol
Hölgyeim, valljuk be, hogy az őszinteségnek is vannak határai. Amennyiben a velünk egy fedél alatt élő pasi igennel mer válaszolni bizonyos kérdésekre (mint például "Szerinted megvastagodott a combom?", "Mit gondolsz, túl fiatalos már nekem ez a ruha?", "A főzés előtt még elmosogassak?", "Jól láttam, hogy a szomszéd csajt stírölted?"), az "őszinte" jelző helyett bátran használjuk a "tapló" kifejezést.

4. Nyitott szemmel és szívvel él
De nem ám a buddhista tanok és a vegetarianizmus iránt nyitott. Csakis a 20 éves bombázók iránt mutat ilyen nyitottságot - a mi jelenlétünkben.

5. Sajátosan értelmezi a segítségnyújtást
Érdemes magunkba nézni, ha a pasi, akivel együtt élünk, felteszi a lábát egy puffra, ha éppen alatta próbálunk porszívózni, miközben ő meccset néz. Ha kis kupacokba gyűjti a zoknijait az ágy alatt, hogy így könnyítse meg nekünk, hogy kimossuk. Ha (csöngetésünkre reagálva) kinyitja az ajtót, amikor hazacipeljük a 8 szatyrot a piacról, és még a fogunk közt is egy háromkilós mosópor lóg. Ha még csak meg sem próbálja megtenni mindezeket...

6. Anyagi függetlenségre törekszik
Az anyagi stabilitásra és függetlenségre való törekvés abszolút üdvözlendő. Picit árnyalja a képet, ha tőlünk próbál független maradni, és a függetlenség jelszava leginkább csak akkor kerül ki a zászlójára, ha a konyhapénzről van szó. Az maradhat bátran a mi felségterületünk és felelősségünk. Bár a konyhában termelt javak természetesen közösnek számítanak.

7. "Még magát sem tudja szeretni"
Nem tudom észrevettétek-e már, de a férfiak egy jelentős rétege egyre lelkesebb felhasználója a konyhapszichológiának. Azt legalábbis elég sokan leveszik, hogy "aki magát sem képes szeretni, hogyan szeretne mást és hogyan várhatná el, hogy őt szeressék". Ezt pedig gyakran alkalmazzák a kapcsolat ellehetetlenítésére. Mondjuk értékelendő, hogy igyekeznek becsomagolni a lényeget, de higgyétek el, csajok, ezeket a pasikat nem taníthatjuk meg az önszeretetre, hiszen ez a mondat szimplán azt jelenti: semmi komolyat nem akarok, ki mondta, hogy ez szerelem...?