Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Nagy Dilemma: igazi vagy műfenyő?

Kedveskéim!

Most, hogy már erősen az ünnep finisében vagyunk, csak a legfelelőtlenebb szülők nem gondoltak még arra, milyen leszen majd az a fenyőfa, amelyet feldíszíthetnek az angyalkák idén. (Kivételt képeznek azok a profi apukák, akik 24-én déltájban szállingóznak ki a tűkön ülő fenyőárushoz, hogy negyedáron elvigyék a kissé csálé, maradék fákat.)

Őszintén szólva, nálunk hosszú évekig képezte a rágódás tárgyát a fa milyensége. Gyermekeink születésekor szép, nagy ezüstfenyőre erősítette az uram a csúcsdíszt - majd szívünkben kis csalódással konstatáltuk, hogy a gyerekeket sokkal jobban érdekli a csillogó csomagolópapír, mint a gyantaillat. Később a nagypapa által állított fáknak jártunk a csodájára, ugyanis papa, a classic handyman képes volt a legnyomorultabb, tökéletesen asszimmetrikus fenyőket hazacipelni, majd a túlburjánzó oldalról lefűrészelt ágakat az üres oldalon fúrt lyukakba technokolozni...
Ezek után egyre erősődő öko-szemléletünk eredményeként két éven keresztül zarándokoltunk el a gyökeres fenyőt áruló helyszínekre, hogy a lehető legkisebbre szorítsuk az ökológiai lábnyomunkat. A harmadik évben be kellett látnunk, hogy a Budapest közepén, egész konkrétan a házunk előtt található 7,5 centis talajban nem érzi jól magát a törpe mamutfenyő - és féltő gondoskodásunk ellenére 3 héten belül elpatkol. 

Ekkor ismét felülkerekedett bennem a smucigság karácsonyi szelleme és rámutattam, hogy sokkal olcsóbban jönnénk ki, ha vennénk egy műfenyőt. (Persze ezt a meggyőződésemet úgy álcáztam, hogy könnyes szemmel merengtem a családi ebédnél azon szerencsétlen fenyők sorsa felett, akiket évekig nevelgetnek, csak azért, hogy holtan állhassanak egy nappali közepén. A karácsonyfatalpunk gyakorlatilag egy ravatal - jajongtam látványosan.) Hosszú és tényleg felkavaró tépelődés után úgy döntöttünk, hogy belevágunk a műfenyő projektbe.

Az egyik barkácsáruházban végül csillogó szemmel vetettem rá magam egy megtévesztésig életszerű, csodás műanyag fenyőre, ám amikor a tűlevelek rengetegéből kihalásztam a 110.000 Ft-os árcédulát, eltéptem magam a kínai ipar remekétől és beláttam, hogy jó lesz nekünk a kevésbé élethű is. Egy kis ideig elidőztem még a vakító fehér plasztik verzióknál, ám gyermekeink ízlésbeli fejlődésének biztosítása végül felülkerekedett a giccs iránti rajongásomon. Hosszas válogatás után egy közepesen igazinak látszó műalkotás mellett döntöttünk, és boldog örömmel táncikáltunk haza a lapraszerelt fenyővel.

Nem mondom, hogy eleinte nem volt fura összedugdosni a darabokat és mesteri rendezetlenségben kihajtogatni a zörgős ágakat, de úgy voltam vele, hogy a díszektől úgysem fog látszani szinte semmi. Sokan mondják, hogy az igazi illat a műfák legnagyobb hiátusa és valóban, be kellett látnunk, hogy ezt még a fenyős wunderbaum sem tudja teljes mértékben helyettesíteni. (És mielőtt a Green Peace sikoltozni kezdene, az is minden karácsonykor felrémlik előttem, ahogyan a mi kis műfenyőnk sok-sok ezer év múlva is teljes életnagyságban, néhány üres szaloncukorpapírral az ágain kering valahol az óceán mélyén - lebomlásra képtelenül, és ennek a gondolatnak sem örülök igazán.)

Az egyetlen igazi megnyugvás a történetben január elején-közepén jön el, amikor az élőfenyős népek kiteszik a szerencsétlen sorsú halottaikat a kukásoknak, és nagyot sóhajtva térnek vissza tűlevelet porszívózni. Én eközben vidáman összehajtogatom a szagtalan műfát, beteszem a zoknis fiókba és elhatározom, hogy jövőre azért mégiscsak egy szép Nordman lenne az igazi...

 

 

 

Tovább

A boldog, tartós kapcsolat titka

Drága Barátnőim!

Bár mindenki ismeri a válások hihetetlen arányáról szóló statisztikákat, valljuk be, hogy mi nők, a szívünk mélyén hosszú, életfogytig élethosszig tartó kapcsolatra vágyunk. Eleinte legalábbis. Aztán persze sokan rádöbbennek, hogy a rózsaszín fátyol alatt megbúvó pasi nem annyira Don Quijote-ra, mint inkább Sancho Panzára, esetleg utóbbi szamarára hajaz.. nos, ilyenkor nem érdemes tovább vívni a szélmalom harcot.

Szerencsés esetben azonban a szerelem kémiai alapon előírt múlta után (ez a legoptimistább kutatások szerint 2 év) sem kell rádöbbennünk, hogy a mellettünk hortyogó pasi nem hogy, nem álmaink pasija, de még ébren is nehéz egy légtérben tartózkodnunk vele. Szóval, adott egy elviselhető hímnemű meg mi. Vajon melyek azok a trükkök, amelyek ahhoz segítenek hozzá bennünket, hogy még 10, sőt, akár 20 év múlva is vele nézzünk a Barátok köztöt? Íme, a hosszú-hosszú-hosszú párkapcsolat titkai!

1. Kompromisszum, megalkuvás, teljes önfeladás

- Azt nyilván mindenki tudja, hogy egészséges kompromisszumok nélkül egyetlen kapcsolat sem működik. Ebbe a kategóriába tartozik például, ha a pasi a krumplit szereti, mi pedig a rizst, tehát tésztát eszünk. Vagy ha ő sörös, mi pedig a pezsgőre szavazunk, akkor kiegyezünk a pezsgőben, mert a sört egyszerűen nem lehet meginni.
- A következő szükséges lépés a megalkuvás. Erre tökéletes példa, ha mi eltekintünk a zoknija szagától, ő pedig úgy tesz, mintha nem venné észre a hurkákat a derekunk körül. (Ha mégis észreveszi, csak két járható út van: vagy nem teszi szóvá, vagy látványosan elfintorodik Kate Moss fotója fölött. Amennyiben nem így tesz, akkor hamarosan vége a hosszú-hosszú-hosszú párkapcsolatnak. De legalábbis csendben összetörik a szívünk.)
- És hogy mikor lehet szükség a teljes önfeladásra? Minden focimeccs estéjén, minden anyósnál töltött hétvégén és minden olyan reggelen, amikor konstatáljuk, hogy teljesen fölöslegesen ajándékoztunk karácsonyra orr- és fülszőrnyírót.

2. Hasonló humorérzék

Sokan nem gondolják, mennyire fontos, hogy hasonló dolgokon tudjunk nevetni, pedig ez szinte garancia az elviselhető hétköznapokra. (Hasonló humorérzéken nem azt értem, amikor ő rajtunk röhög, mi pedig rajta.) Hiszen hogyan lehetne túlélni 1040 db rettenetes szerdát (20 év alatt ennyi van), ha nem tudnánk azon röhögni, hogy a gyerek könyöke megint beszorult a zongoraszék karfájába?
Egyébként is remek humorforrás a gyerek, de nagyon fontos, hogy minden esetben mondjuk el neki: nem rajta nevetünk, hanem vele. Még akkor is, ha ő nem nevet.

3. Egymás számára is elfogadható világlátás

Világlátás alatt nem feltétlenül az ateizmus/idealizmus lehetőségeit értem, hiszen ha csak ennyi kellene a hosszú, hosszú, hosszú kapcsolathoz, akkor nem találhatnánk összeillőbb párost, mint Teréz anya és II. János Pál pápa. Inkább arról van szó, hogy hosszútávon elég rosszul veszi ki magát, ha mi esténként kártyát vetünk az urunk Stephen Hawking kötete felett. Vagy ha a hajléktalanoknak ajándékozzuk a párunk bróker bálra vásárolt öltönyét.
Egyszóval fontos, hogy hasonló szemüvegen át nézzük a világot - és az sem árt sokat a kapcsolatnak, ha ez a szemüveg -6 dioptriás.Ha mindketten rövidlátók vagyunk, együtt szállhatunk szembe azzal a sok hülyével, akik valami teljesen más filmet néznek...

4. Megrendíthetetlen hit a falvédők igazságában

Én igenis azt hiszem, hogy vannak női és férfiszerepek. Desdemona például kifejezetten női szerep, míg Rómeó tipikusan a férfiaknak áll jól. Vagyis hajlandó vagyok komolyan venni és életmódnak tekinteni az egykori falvédők bölcs sorait. Íme, a legigazabbak!

- "Kedves férjem, hogyha elmész messzire,/ jussak én is néha-néha eszedbe!"
Ez magyarul annyit tesz: maradjál te csak itthon Józsi, mer' különben baj lesz!

- "Az én uram csak a vizet issza, / Nem is sírom a lányságom vissza."
Vagyis: azért választottalak téged, Lajos, mer' egy rendes, józan, unalmas, szürke ember vagy.

- "Az én konyhám azért fényes, / Mert a férjem nagyon kényes."
Tehát: ha te rendesen eltartasz Béla, hajlandó vagyok bekapcsolni a mosogatógépet."

- "Derék az én uram, / a bajusza pödrött: / Magyarosan hordja / Helyettem a vödröt!"
Ez nem igényel magyarázatot....

 

 

Tovább

Túlélőkalauz karácsonyig

Drága Asszonytársak, Ti, Az Ünnepektől Már Most Kisebb Infarktust Lábon Kihordó, Családi Tűzhely Őrzők!

Attól tartok, beléptünk a karácsonyi finisbe. (Van aki adventnek hívja.) Igaz, hogy gyakorlatilag már az augusztus végi last minute nyaralásról hazatérve is felfedezhettük az integető mikulásokat a kirakatokban, de azt hiszem, eddig még elviselhető volt a nyomás. Mostanra azonban nyilvánvalóvá vált, hogy idén sem tudjuk elkerülni a hetekig húzódó ötletelést arról, hogy mit is adhatnánk az évente egyszer látott unokatestvérnek, akiről csak annyit tudunk, hogy szakállas, tehát a borotvahab kiesett. Már morfondírozhatunk azon, mi is kerüljün az ünnepi asztalra, bár én eddig minden 20-a körül beláttam, hogy még mindig nem tudok avokádós ráksalátát készíteni, úgyhogy marad a töltött káposzta. Hatalmas önismerettel és 5-6 év tapasztalataiból okulva arra is fényt derítettem, hogy az én bejglim nem túl szép. Viszont nem is túl finom. Így ezt a lépést is megkönnyítem: simán megveszem a mákos rudat. (Bár ez utóbbinál vigyázni kell, mert ha valamire mákos rúd van ráírva, az még csak véletlenül sem isteni bejgli, inkább csak egy mákot nyomokban tartalmazó tészta.)

Szóval, most már tényleg nyomaszthatjuk magunkat az ünnepi hangulattal. Kezdő háziasszonyok azonban sok-sok évnyi stresszt megspórolhatnak, ha követik az alábbi rövid útmutatót.

- Ne agonizálj a Mikulás csomagokon!
Azt nyilvánvaló, hogy a dec. 6-i Mikulás csokikat, csomagokat még csak véletlenül sem érdemes november 10-én beszerezni, mert ha a gyerek nem is fedezi fel a mosópor mögött, egy-egy elkeseredett este mi magunk is Télapó-zabálásra adhatjuk a fejünket. Vagyis nyugodtan várd ki a dec. 6-i reggelt, amikor a friss kifli mellé a boltban beszerezheted a megfelelő formájú csokoládét. (Ha még élelmesebb vagy, elhinted otthon, hogy nálatok csak este vagy netán 7-én jön a Mikulás, és vagy újra átadod a naiv gyermeknek az oviban vagy iskolában kapott tejbevonókat vagy leértékelve veszed meg a még mindig ropogós Télapót.)

- Nézz körül: a lakás úgy jó, ahogy van!
Bevallom, az IKEA katalógust látva ilyentájt engem is elfog a harctéri ideg: hogyan tudnám a lakás minden helyiségét karácsonyra hangolni. Volt, amikor beszereztem minden csodaszép kelléket a kézműveskedéshez, majd rövid úton rájöttem, hogy még mindig kétbalkezes vagyok az ilyesmihez. Így aztán évek óta körbetekerem a fűtéscsövet tűzpiros girlandokkal és tá-rá-rá-rá! Kész is a karácsonyi hangulat! Az ablakokon úgysem fog látszani a gyertyagyújtáskor, hogy nyáron pucoltam őket utoljára, takarítani meg úgyis felesleges a vendégjárás előtt.

- Hidd el, a legjobb ajándék felesleges!
Amikor ajándékon töröd a fejed, sok csalódott pillantást megelőzhetsz, ha csakis felesleges holmikban gondolkodsz. A gyerek sokkal jobban fog örülni egy cukorka-markolónak (van ilyen, én tavaly hatalmas sikert arattam vele), mint egy márkás pulóvernek. A szülők sem biztos, hogy elájulnak egy új, lábbal nyitható fedeles szemetestől, és most minden férfi tudtára adom, hogy a 40-es nőknek romantikusabb vágyaik is vannak, mint egy zöldségpároló szett. Minél feleslegesebb az ajándék, annál jobb!

- Ne gondold, hogy karácsonykor kell lepipálnod Jamie Olivert!
Tudom, hogy minden nő szeretné igazán mesésen megszervezni a karácsony estét - szép ruhával, nyolcméteres fával, és olyan ünnepi étkekkel, amelyek legalább 27-ig kitartanak. Én például kizárólag ilyenkor sütöm meg azt a diógrillázs tortát, amely annyira pepecselős, hogy gyakorlatilag Márton napkor kezdem el készíteni... emiatt persze, mint korábban céloztam rá, a bejglivel már nem is próbálkozom. És az idők során arra is rájöttem, hogy az egyéb újításaim is fölöslegesek. A legjobb, amit tehetünk, ha delegáljuk a feladatokat: a nagypapának addig kell duruzsolni, hogy az ő halászleve utolérhetetlen, amíg büszkén átveszi az elkészítést. A krumplisaláta a sógornő által készítve a legfinomabb, a változatos aprósüteményeket úgyis csak a szomszéd néni tudja megsütögetni, és így tovább.  A rántott ponty pedig igazán egyszerű: az uram már évtizedek óta tudja, hogy a nyers halhoz nem nyúlok...


 

Tovább

5 top tipp 40-es nőknek a munkahelyen

Drága Asszonytársak, Kedveskéim!

Amennyiben ti is negyvenes nők vagytok, bizonyára tapasztaltátok már, hogy egyre fiatalabbak a kollégák! Kikérem magamnak, hogy kis híján nagycsoportosokkal kell felvennünk a munkahelyi versenyt, mind külcsín, mind belbecs tekintetében.
Egyrészt igazságtalannak tartom, hogy amíg ők ebédidőben azon filóznak, hol mulassák végig a péntek éjszakát, én reménytelenül merengek a hatodikos felvételi feladatok felett. Másrészt amíg ők push-up melltartóval pumpálják még magasabbra a tetszési-indexüket, addig én hasleszorító bugyival próbálom ugyanezt elérni. Harmadrészt diszkriminatívnak tartom, hogy olyanokkal kell versengenünk, akik már a bilin is szelfizték magukat, miközben én hatodikban láttam először hétzenés kvarcórát.

Így aztán arra gondoltam, szükségünk lenne egy útmutatóra arról, hogy vehetjük fel a kesztyűt a munkahelyünkön leledző huszonévesekkel. Íme, egy kis gyorstalpaló:

Két fő irány közül választhatunk: vagy ugyanúgy próbálunk viselkedni, mint ők ("one team" taktika), vagy vállaltan teljesen másképp ("old fox" taktika).

"One team" taktika

Először is muszáj alaposan megfigyelnünk az ellenfelet, vagyis a huszonéves munkavállaló csajokat és ezek után át kell vennünk a szokásaikat.

1. Szóhasználat: igyekezzünk minden mondatunkban elejteni legalább egyszer a következő szavak valamelyikét: multibranding, reszponzív, cost-effective, cukker... Lehetőleg igen sok angol szót használjunk akkor is, ha tökéletes magyar megfelelője is van.

2. Írásbeliség: a legfontosabb teendőnk, hogy azonnal dobjuk ki a helyesírási szótárt és következetesen írjunk minden személyes névmást és a lehető legtöbb köznevet nagybetűvel. Példamondat: A Főnöknek mindig Igaza van, még ha Ő nem is tud Róla.

3. Technológiai ismeretek: nos, e téren nyilvánvalóan hatalmas fölényben vannak, így itt max. az időhúzásra játszhatunk. Ha büszkék vagyunk rá, hogy egy táblázatban ki tudtunk vastagítani egy sort, de itt megáll a tudásunk, komolyabb feladatoknál jelentsük be, hogy ezt majd home office üzemmódban elvégezzük és este adjuk ki házifeladatként a hetedikes gyereknek.  Érdemes alapszinten elsajátítani a prezentáció készítést is, hiszen sokkal komolyabban vesznek a meetingeken, ha 19 dián keresztül mondjuk el, hogy alapvető célkitűzésünk a cég bevételeinek kimaxolása, a lehető legkevesebb kiadással. Ettől az eredeti gondolattól el fognak ájulni! 

4. Hatékonyság: muszáj lenne megtanulnunk a kényelmes, ráérős munkavégzést. Ráadásul úgy, hogy szinte végig elfoglaltnak tűnjünk. (Ez azért fontos, mert míg mi anyukaként megtanultuk, hogy mindent a lehető leggyorsabban és szinte azonnal elintézzünk, addig egy huszonéves szingli mindenre ráér, nem siet haza és képes este nyolckor is emailt küldeni.)
E téren szintén a technikát hívjuk segítségül: eszeveszetten meredjünk a képernyőre - attól függetlenül, hogy az éves elszámolást vagy a Mindmegette.hu oldalt böngésszük. Szinte percenként pittyenjen a telefonunk egy olyan üzenettel, amit azonnal meg kell válaszolnunk. (Senki sem fogja tudni, hogy a Facebookon írta meg a barátnőnk a tuti bejgli receptet.) Ha pedig szeretnénk normális emberi időben elindulni a gyerekekért, jelentsük be, hogy fontos külső tárgyalásra megyünk.

5. Öltözködés: ha nincs pénzünk teljesen megújítani a ruhatárunkat vagy nem tolerálja a térdünk a platformtalpat, minden ruhadarabunkra mondjuk azt: egy special vintage boltban jutottunk hozzá.

"Old fox" taktika

Ha nem bírjuk az előző lépéseket kivitelezni, kénytelenek leszünk mindent a régiben hagyni. Esetleg megpróbálkozhatunk mindehhez egy sejtelmes, "mindent tudok" mosolyt elhelyezni az arcunkon.
Ugyanakkor végiggondolva a lehetséges kimeneteleket: ezt a taktikát csak azoknak ajánlom, akik megkerülhetetlen vezető pozícióban dolgoznak. Vagy övék a cég. 

Tovább

Üdvözlöm! Az ÜGYFÉL vagyok.

Kedveskéim, Drága Ügyfelek az Úrban!

Olyan témát szeretnék boncolgatni ma, amely talán mindenkit érint, aki valaha vásárolt már valamit, illetve úgynevezett ügyfélként vett már igénybe bármilyen szolgáltatást. Legyen az közvetve vagy közvetlenül fizetős.

A napokban ugyanis történt valami, ami mély sebeket szaggatott fel bennem. Igénybe vettem egy kozmetikai szolgáltatást. Egy egészen sima arcpakolást masszázsal. Kuponos volt.... Igen, most tessék ujjal mutogatni rám: egy csaj, aki képes volt egy idegen asszony karmai közé vetni a mitesszereit, csak mert "olcsóért" hirdette a portékáját... Igen. Ez vagyok én, de az vesse rám az első követ, aki még sosem merengett el egy 3 alkalmas zsírfagyasztáson 1500 Ft-ért!

Történt tehát, hogy nagy nehezen bejutottam a panelrengeteg mézeskalács kozmetikájába, ahol egy nagyon kedves hölgy fogadott. Igaz, elsősorban az ölebével volt kedves, akit a karjaiban hurcolva nyitott ajtót. Azonnal kiderült, hogy a "kis szerelem" nemrég járt doktor bácsinál és most lábadozik. A kezelőágy alatt. Őszinte leszek: nem vagyok híve a lakásban tartott állatoknak, bár elismerem, hogy ez kinek-kinek szíve joga. Így azonban egy kissé tartózkodóan helyezkedtem el az ágyon, és vártam a feloldódást. Az arcradír és a pakolás alatt végül tényleg kellemes beszélgetésben volt részem. A kozmetikus beszélgetett Fifikével. Majd elment a masszázskrémért - ölében a nyilvánvalóan szimuláló Fifivel. Ekkor imádkozni kezdtem: add Istenem, hogy mielőtt az arcomnak esik, mossa meg a kezét! Nos, mivel vízzubogást nem hallottam, attól tartok, ez a lehetőség kimaradt... Így viszont roppant kényelmetlenségek közepette 5 percig bírtam a kényeztetőnek szánt kezelést, majd "hoppá, kiment a fejemből, hogy nem is érek rá" felkiáltással sietve távoztam. Fifikétől is épp csak elköszöntem...

Ezen felkavaró élmény kapcsán kezdtem merengeni azon, mennyit változott az elmúlt időszakban a szolgáltató-ügyfél viszony. Ez utóbbi téren is vannak ugyanis emlékezetes pillanataim.

Például amikor a múltkor a kietlen reggel fél nyolcas időpontban próbáltam villamoson utazni. (Ha valaki olyan szerencsés lenne, hogy nem munkával múlatja az időt, elmondom, hogy ebben az időpontban emberhordák próbálnak eljutni a munkahelyükig, ergo a tömegközlekedés kihasználtsága 240 %.) Ezen a napon azonban  - sok más naphoz hasonlóan - az 1-es villamos irányítói úgy döntöttek, hogy kimarad két járat. Így mire 12 perc várakozás után begördült egy szerelvény, mintegy 1650 utas próbált felszállni - nyilván szórakozásból. Pár perc reménytelen nyomakodás után azonban felharsant a vezető sztentori hangja: Ezt akartátok? Addig feszegetni az ajtót, amíg nem bírom becsukni? Ahelyett, hogy kivárnátok a következőt... 
Ezt az incidenst máig féltve őrzöm az ügyfél-szolgáltató naplómban.

Mégis az egyik legszebb emlékem, amikor néhány hónappal az igényem leadása után eszembe jutott, hogy vissza kell mennem az okmányirodába a lakcímkártyámért. (Mielőtt bárki rávilágítana, hogy ezt az ügyfél azonnal meg szokta kapni, jelzem, nálam ez valamiért nem így történt, én pedig nem szeretek vitatkozni a hivatal felkent képviselőivel.) A lényeg, hogy a megfelelő sorszámmal, kivárva a sorom, odaléptem az ügyintéző hölgyhöz és előadtam jövetelem okát.
Ő közölte, hogy rosszul tettem, hogy hónapokig a hivatal felé sem néztem.
Én elnézést kértem és töredelmesen bevallottam, hogy elfelejtettem.
Ő rámvillantott egy gúnyos mosolyt és közölte, hogy ezt az ügyet még a betegszabadságon lévő kolléganője kezelte, ő csak helyettesít és nem tudja, hol lehetnek a hónapok óta kallódó iratok.
Én jobbulást kívántam a távol lévő hölgynek és megkérdeztem, mikor tér vajon vissza, hiszen tőle nyilván megkaphatnám a kártyám.
Ő már rám sem pillantva odavetette, hogy nem tudja.
Én megkérdeztem, akkor vajon mikor jöhetek vissza.
Ő valószínűleg beakadt, ugyanis ismét csak annyit vakkantott, hogy nem tudja.
Én ekkor már a sírás szélén állva elrebegtem egy "akkor mihez kezdjek most" tartalmú kérdést.
Ő megvonta a vállát és unottan várta, hogy távozzam.
Én azonban valószínűleg sokkot kaptam és nem mozdultam.
A nagy csendre figyelhetett fel a mellettünk lévő asztalnál ülő másik ügyintéző hölgy, aki megkérdezte, mi a probléma. Én akadozó nyelvvel előadtam. Á!-mondta a hölgy, majd a tájékozatlan kolléganője mögött található dobozba nyúlt, a tetejéről(!) kicsippentette a lakcímkártyámat, és szótlanul átnyújtotta...

Utólag gondolkoztam el rajta, hogy talán hangosabban kellett volna bemutatkoznom: Üdvözlöm! Én vagyok az ÜGYFÉL...

Tovább

40azuj30

blogavatar

Miért kéne egy negyvenes nőnek együgyű önsegítő könyvekből és Coelho-n nevelkedett közhely-gyűjtőktől megtudnia, hogy "csak az számít, ahány évesnek érzed magad", mert "sosem késő harcolni a boldogságért"? Ugyan csajok, nehogy komolyan vegyük magunkat...

Legfrissebb kommentek